Те могат да се зарадват на факта, че домът на семейство Ларс (The Lars homestead) от Star Wars VI: New Hope е превърната в хотел и можете съвсем достъпно да отседнете там!

Вероятно си спомняте някои основни сцени в първия филм от поредицата "Междузвездни войни", който проследяваше бъдещия джедай на име Люк Скайуокър (Luke Skywalker), който живееше с леля и чичо си на Татуин (Tatooine), в онази далечна галактика. Всъщност хотел Sidi Driss всъщност е много по-близо, отколкото си мислите.

Хотелът се намира в малкото населено място Матмата (Matmâta) в южната част на Тунис и тъй като Джордж Лукас използва подземния лабиринт като подземен дом на Люк Скайуокър, феновете се стичат от цял свят до това малко пустинно селище, за да се докоснат до част от историята на киното.

Районът е дом на множество пещерни структури, изградени чрез изкопаване на сложни ями в земята, които са превърнати в сводести помещения и обикновено са свързани с тунелни проходи. Районът е използван от Джордж Лукас и неговия екип, за да създаде пустинния свят на Татуин. Според твърдения в пресата, Лукас чувствал, че пейзажът на района и пустото местообитание навяват асоциации за извънземна планета, отколкото нещо, разположено тук на Земята.

Хотелът, който оттогава насам носи прякора хотел "Междузвездни войни", изпада в относителна неизвестност след снимките, завършени през 1976 г., но е обновен през 2000 г. за снимките за Star Wars II: Attack Of The Clones. Цените за нощувка започват от 10 (десет) USD, цена, по-ниска и тази на билет за филма в киносалон!